KARATE

ALGUNES RAONS PER INICIAR-SE EN LA PRÀCTICA DEL KARATE

El Karate és un esport amb un gran nombre de llicències a nivell mundial, el nostre país gaudeix d’un nivell tècnic de primer ordre, recentment inclòs en el programa olímpic i farà la seva posta de llarg a Tokio 2020.

És alhora un dels millors i més reconeguts sistemes de defensa personal, valor afegit per aconsellar la seva pràctica, sense fer limitacions d’edat o condició física.

És però, en aquest cas, que volem fixar-nos en altres dels seus beneficis, que al nostre entendre repercuteixen especialment en els valors que s’haurien de promoure des de la nostra societat.

Do, el camí

La raó per la qual un aprèn Karate o qualsevol art marcial és per desenvolupar-se i millorar-se a si mateix.

En la tradició de les arts marcials ancestrals, els valors morals del practicant, l’auto disciplina i autoconeixement s’havien de cultivar alhora i proporcionalment a l´ evolució física i els coneixements tècnics Només així s’obtenia el reconeixement del Sensei per arribar a Cinturó Negre.

Vida sana

També està bé aprendre Karate amb el propòsit de millorar la salut.

La pròpia evolució de les accions motrius contingudes en l’aprenentatge i perfeccionament de la tècnica bàsica o kihon, el kata, coreografia de moviments que simulen un combat imaginari amb diversos contrincants i els diferents treballs de kumite d’estudi o combat, tenen un benefici físic palès en una experiència amena i plena de varietats didàctiques, podent-se practicar individualment, amb un company o col·lectivament.

Atenció i percepció

És correcte aprendre Karate  per entrenar l’estat d’alerta i la velocitat de moviment.

La incidència del Karate en la millora de l’estat propioceptiu i les capacitats de dirigir i mantenir-ne l’atenció proporcionen al karateka una riquesa de relació amb el seu entorn que es veu incrementada, proporcionant una millor autoimatge i l’augment de l’autoestima.

Preparació física

Està bé aprendre Karate amb el propòsit d’entrenar i enfortir braços i cames i per condicionament físic.

La millora de les qualitats motrius i de les habilitats són transformades directament en salut i alegria. Tant si es tracta d’obtenir-ne com de millorar la preparació física, el Karate proporciona l´oportunitat de fer-ho en unes excel·lents condicions de mobilitat, lateralitat, amplitud articular i riquesa motriu.

Coratge vital

Està bé aprendre Karate per conrear fortalesa i valor.

En els aspectes interns remarcables, la seguretat en un mateix que aporten les experiències de les arts marcials doten significativament d’una fortalesa pròpia per enfrontar-se a la vida. Aquest aspecte en si mateix, encara que freqüentment intangible, proporciona una millora integral que propicia altres moltes millores.

Empatia

També és correcte aprendre Karate per millorar el comportament, el caràcter i tolerància.

En els treballs de parella, s’estableix el rol d’atacant i defensor alternativament, evolucions que exposen les habilitats i dificultats pròpies i les manifestades en el nostre uke (company), sincronitzant-nos reflexivament amb iguals de diferents nivells.

Esser Humà

Pot ser practicat per conrear les virtuts d’auto-control i modèstia.

En Karate qualsevol acció està precedida de la salutació tradicional, baixant el cap en senyal de respecte. Els propis rituals de treball insisteixen en mesurar i controlar els impulsos i manifestar en tot moment un esperit de repressió de l’agressivitat en favor del control i la focalització de l´energia.

 

“No importa quin dels objectius anteriors desitgis obtenir, el teu objectiu és millorar-te a tu mateix, i el Karate serveix per a aquest objectiu»
FUNAKOSHI Gichin
10/11/1868 – 26/04/1957

About the Author

By helga / Administrator on set. 12, 2018