Esport

La natació artística és un esport que consisteix a fer una coreografia en una piscina, sincronitzats entre si i acompanyats amb música sub-aquàtica. Combina la natació amb la dansa i la gimnàstica. Treballa les habilitats físiques d’un nedador, d’un jugador de waterpolo i d’una ballarina: força, resistència, flexibilitat i velocitat, entre altres. La primera ballarina aquàtica va ser l’australiana Annette Kellermann a inicis del segle XX. És un esport olímpic des de 1984. La competició està regida pel reglament de la Federació Internacional de Natació.

Des del segle XX, la natació sincronitzada ha estat considerada predominantment un esport femení, amb els Jocs Olímpics d’estiu només hi participen esdeveniments de duet i equips femenins. Tanmateix, les competicions internacionals, nacionals i regionals poden permetre que els homes puguin competir, i FINA va introduir una nova competició mixta de duet als Campionats Mundials de natació de 2015. FINA va reanomenar oficialment l’esport de la “natació sincronitzada” a la “natació artística” el 2017, una decisió que ha enfrontat a una recepció mixta.

Equips

Sènior 

Directora Tècnica: Eva Alberti

Berta del Moral, Marina de Cea, Carla Biarge, Clara Tous, Carlota Pino, Anna Gavaldà, Clàudia Costa, Maria Cortés, Judit Verdú

Júnior

Directora Tècnica: Eva Alberti

Ana Martí, Paula Valero, Gabriela Mañé, Mireia Calderó, Elisabet Arrondo, Mar Alonso.

Juvenil

Directora Tècnica: Eva Alberti

Lucia Millán, Georgina Martínez, Salma Sendaoui, Carla Gurrea, Laia Blesa, Martina Díaz.

Infantil

Directora Tècnica: Eva Alberti

Flàvia Aguilar, Carlota Mas, Júlia Saura, Emma Porta, Ona Marmaneu, Mar Garcia, Norma González, Sofia Sitges, Jana Fabregués.