ESCOLA DE FORMACIÓ ESPORTIVA DEL CNB

Els nostres socis fundadors (1907) van tenir la visió de crear a través de la pràctica esportiva i els seus valors un estil de vida, convertint-lo en un fet diferencial del CNB.

El Club Natació Barcelona (CNB), amb quasi de 115 anys d’història, és una institució pionera de l’esport a nivell nacional. El club ha estat pioner des del 1920 dels esports d’aigua i d’esdeveniments, com la celebració del primer partit de waterpolo (1908) a Espanya; va ser inspirador en la creació del Comitè Olímpic Espanyol i en la fundació de les federacions catalana i espanyola de natació (1920), entre d’altres. A més, cal destacar l’aportació d’uns 162 esportistes als jocs olímpics i paralímpics des d’Anvers 1920 fins a Tokio 2020.

Actualment el CNB té aproximadament 6000 socis/es, 500 esportistes federats i nou seccions esportives (waterpolo, natació, salts, triatló, vela, karate, petanca, pilota i natació artística), d’entre les que destaquen les seccions d’aigua pel número d’equips que tenen i pels resultats esportius d’aquestes (com per exemple, el waterpolo masculí compta amb 1 copa europea i 19 lligues nacionals dins el seu palmarès).

D’altra banda, una part important dels i les esportistes del club és la població de persones ambdiscapacitat doncs el Club compta amb una secció consolidada de Natació Adaptada on alguns nedadors i medallistes paralímpics han desenvolupat la seva carrera. A més, el Club també col·labora amb diverses fundacions i associacions que tenen l’objectiu de promoure l’esport entrecol·lectius en risc per diferents motius (exclusió social, diversitat funcional, persones sense llar) Aquests fets evidencien que la inclusió i la responsabilitat social són valors fonamentals del Club.

El prestigi i la història del club generen uns estàndards de qualitat no només a nivell de rendiment esportiu, sinó també en les diferents esferes de la vida dels esportistes, sent la formació integraldels i les esportistes un aspecte prioritari pel Club. Per aquest motiu, la qualitat de les relacions que estableixen els esportistes entre ells i les que estableixen amb els altres agents protagonistes del Club (infraestructures, serveis del club, staff, entrenadors/es, famílies, coordinació) tenen la mateixa rellevància que la millora de les habilitats esportives i els èxits esportius.

L’Escola de Formació Esportiva és un projecte clau i estratègic pel CNB que neix des del departament de Pedagogia i Esport que serà el que articuli i doni forma al programa.Com el seu propi nom indica, l’Escola de Formació Esportiva és vol consolidar com una escola amb la que volem posar en valor el paper que té l’esport com a via per a educar i acompanyar als nens/es durant el seu desenvolupament com a persones.

Aquest treball d’Escola ha d’anar acompanyat d’una sèrie d’enfocaments soci educatius i d’una estructura adaptada als temps moderns, que ens ajudin a potenciar el benestar de tots els agents que participen en la pròpia Escola i aportin una quantitat complementària de beneficis a tots aquests agents, de manera que l’entitat generi un caràcter propi un vincle amb la comunitat esportiva i educativa i promogui un desenvolupament sostenible i coherent de l’esport.

PER A FAMÍLIES

  • Atenció personalitzada i seguiment del seu fill/a
  • Àrea informativa online amb comunicació directe amb l’equip d’orientació esportiva.
  • Pla d’Activitats formatives complementàries amb diferents continguts d’utilitat.

PER A ENTRENADORS

  • Atenció personalitzada i seguiment de cada esportista i dels grups d’entrenament.
  • Àrea informativa online amb comunicació directe amb l’equip d’orientació esportiva, famílies i esportistes.
  • Pla de formació anual amb diferents continguts d’utilitat.

PER A ESPORTISTES

  • Atenció personalitzada i seguiment durant la temporada
  • Intervencions individualitzades segons les necessitats articulars de cada esportista
  • Pla d’Activitats formatives complementàries amb diferents continguts d’utilitat.

Des del Club Natació Barcelona, hem desenvolupat una plataforma online que afavoreixi la comunicació entre els integrants de les diferents seccions esportives.

Tanmateix aquesta eina, permet dotar d ’informació de qualitat a les famílies i als esportistes i  ajuda a tenir un seguiment acurat de l’ evolució de cada esportista.

En aquesta plataforma es recullen diferents informacions i recursos psicopedagògics, el perfil de l’esportista i altres elements d’utilitat com poden ser les assistències, convocatòries, resultats, fotografies, etc.

 

Per a més informació sobre l’Escola de formació del CNB podeu contactar amb la directora del projecte a través del correu electrònic: mnoguera@cnb.cat o amb l’equip d’orientació esportiva: orientacioesportiva@cnb.cat