Natació Artística

Equips

Equip Absolut

Entrenadora: Eva Alberti

Integrants: Gabriela Mañé, Ana Martí, Inés Millán, Mar Alonso, Carla Biarge.

Equip Infantil

Entrenadora: Maria Cortés

Integrants: Valeria Iskandar, Clara Roteni, Aitana, Ainhoa Carmona, Alba Carando, Núria del Valle, Marta Lucea, Blanca Sánchez, Carla Sánchez, Júlia Pérez.

Equip Benjamí

Entrenadora: Berta del Moral

Integrants: Valentina Paredes, Iría Bayó, Emma Gucciardo, Anna Argemí, Gala Sió, Sofía, Elisabeth Gibert, Anne- Marie Jacobs.

Equip Júnior

Entrenadora: Eva Alberti

Integrants: Martina Díaz, Jana Fabregués, Laia Blesa, Salma Sendaoui, Lucia Millán, Georgina Martínez.

 

Equip Aleví

Entrenadora: Carla Biarge

Integrants: Sara García, Lucia Miralles, Helena Ribera, Abril Betalú, Maya Tarradell, Elena Blanco, Urgell Arranz, Cristina Planas, Marina Araujo.

 

Història

La natació artística és un esport que consisteix a fer una coreografia en una piscina, sincronitzats entre si i acompanyats amb música sub-aquàtica. Combina la natació amb la dansa i la gimnàstica. Treballa les habilitats físiques d’un nedador, d’un jugador de waterpolo i d’una ballarina: força, resistència, flexibilitat i velocitat, entre altres. La primera ballarina aquàtica va ser l’australiana Annette Kellermann a inicis del segle XX. És un esport olímpic des de 1984. La competició està regida pel reglament de la Federació Internacional de Natació.

Des del segle XX, la natació sincronitzada ha estat considerada predominantment un esport femení, amb els Jocs Olímpics d’estiu només hi participen esdeveniments de duet i equips femenins. Tanmateix, les competicions internacionals, nacionals i regionals poden permetre que els homes puguin competir, i FINA va introduir una nova competició mixta de duet als Campionats Mundials de natació de 2015. FINA va reanomenar oficialment l’esport de la “natació sincronitzada” a la “natació artística” el 2017, una decisió que ha enfrontat a una recepció mixta.

Contacte

Eva Alberti

Coordinadora de Natació Artística del Club Natació Barcelona

 

TENS ALGUNA CONSULTA SOBRE LA SECCIÓ DE NATACIÓ ARTÍSTICA?

Deixa’ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tu.