Responsabilitat Social Corporativa (RSC)

El Club Natació Barcelona fomenta l’esport i els seus valors des dels seus inicis.En l’actualitat, amb l’objectiu de promoure l’esport entre els col·lectius més desfavorits i amb necessitats especials, col·labora amb diferents fundacions i associacions.

Des dels seus inicis la Fundació Johan Cruyff s’ha convertit en una organització que es dedica cada dia a estimular a joves a fer exercici. Sobretot els nens que més ho necessiten. La seva missió és que els joves avancin a partir de l’exercici. L’esport és un idioma universal per als nens, independentment de la seva procedència, cultura, religió o discapacitat. Gràcies a l’esport i el joc, els nens milloren la seva condició física, aprenen a relacionar-se i es desenvolupen.

Amb la iniciativa de les nostres nedadores i medallistes paralímpiques Sílvia Vives, Montse Canals i la també nedadora i seleccionadora nacional Esther Eroles, va néixer la Natació Adaptada al Club Natació Barcelona.

L’Esther, actual directora de projectes de la Fundació Johan Cruyff, ha consolidat la secció de natació adaptada com un dels projectes de la Fundació Cruyff amb l’objectiu que el Club sigui el referent a Catalunya, de les activitats aquàtiques practicades per nens i nenes amb discapacitat.

Logo B-Raval Braval és un graó més en le conjunt d’iniciatives de solidaritat que es promouen en el barri del Raval de Barcelona al voltant de l’església de Montalegre.

Promouen el voluntariat social i impulsa actuacions que duen a la inserció laboral.

Mitjançant les activitat de Braval els joves es van entenent, es comprenen i es respecten cada dia una mica més. Aquesta convivència fonamenta la tolerància i la cohesió social del futur.

Una d’aquestes activitats la realitzen a les instal·lacions del Club Natació Barcelona, combinant l’activitat física en sec i dins l’aigua, fent que els valors esportius també formin part del seu creixement social.

Logo_Superacció Superacció és una associació sense ànim de lucre que impulsa la superació de les persones mitjançant l’acció. Això ho aconsegueix a través de dues línees de treball: inserció social de menors i joves en risc d’exclusió mitjançant el triatló i formació expressiva pel desenvolupament personal.

El triatló és una fusió de tres esports; ciclisme, carrera a peu i la natació. En aquest cas, el Club Natació Barcelona, posa a disposició dels nois i noies que conformen l’equip, la piscina per a la pràctica d’aquest esport. Triatletes professionals com són Marcel Zamora, Roberto Heras i el també soci del CNB, Cesc Godoy, recolzen i participen activament en els entrenaments de Superacció.

Logo_Fundació Aura És una entitat sense ànim de lucre i la seva missió és ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant la inclusió social i laboral seguint la metodologia “Treball amb Suport”. El Club Natació Barcelona posa a disposició les seves instal·lacions fent un programa adaptat amb l’ajuda d’un tècnic esportiu per a que tots els nois i noies d’Aura puguin practicar esport d’una manera normalitzada. La pràctica de diferents esports individuals i per equips els ajuda a millorar a nivell motriu, així com, a afavorir el treball en equip i la superació personal.

Logo_Càritas-Centre Glamparetes

És un centre obert, gestionat per Càritas Diocesana de Barcelona, situat al barri de la Barceloneta. La seva funció és donar suport a famílies, així com a nens i nenes, i adolescents entre 6 i 16 anys. Es programen activitats formatives i lúdiques i si cal, els infants es dutxen, berenen i sopen. A més, també tenen un servei de recollida dels menors a les escoles i d’acompanyament als seus domicilis. Aquest centre depèn de Càritas que és una entitat sense ànim de lucre i el seu finançament és sobretot de caràcter privat. Els nens i nenes i joves del Centre Obert Glamparetes, un cop per setmana, realitzen un curset de natació a les nostres instal·lacions amb el suport dels nostres tècnics.

Els membres d’Arrels són persones que volen que ningú dormi al carrer. Des del 1987 han acompanyat a més de 9.000 persones sense llar en el seu camí cap a la autonomia, oferint allotjament, alimentació i atenció social i sanitària. Compten amb el recolzament de 47 persones contractades, unes 400 persones voluntàries i 4.000 donants que fan possible dur a terme els programes d’actuació.

Els seus objectius són:

  • Atendre a les persones sense llar que es troben a les fases més consolidades de exclusió per a que tornin a ser el més autònomes possible.
  • Sensibilitzar a la ciutadania sobre la realitat de les persones sense llar.
  • Denunciar situacions injustes i aportar propostes que ajudin a transformar la realitat de exclusió social.

Des del Club Natació Barcelona col·laborem amb la Fundació Arrels amb la recol·lecta de roba i sabates. Tots els socis/es, abonats a alguna activitat i/o els nostres treballadors poden dipositar les peces que vulguin donar en uns contenidors que hi ha a les nostres instal·lacions durant tots els dies de l’any.

A més, el CNB també col·labora en dates assenyalades, com per exemple per Sant Jordi, amb accions concretes.

La Fundació Esclerosi Múltiple és una entitat privada sense afany de lucre nascuda a Barcelona l’any 1989 amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb esclerosi múltiple. A Catalunya, hi ha 7.000 persones que pateixen aquesta malaltia.

La missió de la Fundació Esclerosi Múltiple és millorar la qualitat de vida de les persones afectades per la malaltia i destinar recursos a la recerca. La Fundació compleix la seva missió des de diversos àmbits: informació, atenció al pacient, serveis de neurorehabilitació i formació i inserció laboral. En l’àmbit laboral, la Fundació ha impulsat un Centre Especial de Treball (FEM-CET). Per donar a conèixer la malaltia, per captar fons i per sensibilitzar la societat, la Fundació dur a terme campanyes al llarg de l’any, com el Mulla’t.

El Club Natació Barcelona col·labora amb la Fundació essent una de les entitats col·laboradores amb la campanya Mulla’t. Des de fa anys, el CNB facilita un espai per a la venta de merchandising d’aquesta campanya dins les seves instal·lacions, així com, altres accions i/o necessitats de la mateixa.

L’Associació Aprenem per a la Inclusió de les Persones amb Trastorns de l’Espectre Autista neix l’any 2006 per iniciativa d’un grup de famílies amb l’objectiu de reivindicar els DRETS dels seus fills i filles i per defensar una atenció adequada a la seva especificitat.

Al llarg d’aquests anys d’activitat, hem pogut recollir les experiències de moltes famílies i avaluar les necessitats d’infants i adolescents amb autisme, així com estudiar amb deteniment nombrosos informes i documentació científica de referència internacional sobre detecció, diagnòstic i intervenció en l’àmbit de l’autisme. Això ens permet dissenyar serveis i projectes adaptats a les necessitats reals de les persones amb autisme i les seves famílies.

L’Associació Aprenem celebra el Dia Mundial de conscienciació sobre l’Autisme organitzant una gran festa amb diferents activitats per tota Barcelona amb l’ajuda de diferents institucions, s’anomena “Connecta’t al blau”.

L’objectiu d’aquesta festa és:

  • Apropar a les persones amb autisme a tothom per afavorir el contacte que ajudi a trencar mites.
  • Sensibilitzar a la societat sobre les necessitats de les persones amb autisme i les seves famílies.
  • Reivindicar els drets de les persones amb autisme.
  • Celebrar la diversitat amb una festa per a tots, ciutadana i familiar.

El Club Natació Barcelona participa activament a la festa, oferint les seves instal·lacions i/o organitzant activitats que estan incloses al programa de l’esdeveniment, on totes les persones que hi vulguin participar han de comprar una entrada-donatiu que es destina íntegrament a seguint fent possible la inclusió dels infants amb autisme.