Esport

L’any 1987 el CNB va organitzar la primera prova regulada i de nivell internacional a Espanya, celebrada en el marc de les Festes de la Mercè: la final del Circuit Europeu Le Coq Sportive. Aquell mateix any, el Club ja va formar la secció de triatló. I va ser la seu del Comitè Català de Triatló i de la Comisión Nacional de Triatlón, ambdós presidits pel nostre consoci Rosendo Blanch de Nicolau. Enguany, la Federació Catalana de Triatló té la seva seu al nostre club.

Els nostres triatletes són un referent nacional i internacional. El Club Natació Barcelona ha estat, i contínua essent, un dels clubs capdavanters en triatló (distància esprint, olímpica, Ironman) i en les seves modalitats derivades (duatló, aquatló), tant en l’àmbit català com en el nacional, i ha format atletes de talla internacional, com per exemple Marcel Zamora, Francesc Godoy i Anna Godoy.

Durant els últims anys, el Club ha volgut donar un impuls al triatló i continuar apostant per la secció amb nous canvis i avantatges per als triatletes integrants de l’equip. A més a més, com a projecte de futur per mantenir i fer crèixer la secció, des de ja fa 3 anys hi ha en marxa una escola de formació per als més joves, la TRIescola.

La TRIescola garanteix que els joves d’entre 8 i 15 anys es desenvolupin de forma integral a través del triatló. Com que és un esport molt complert, permet desenvolupar la seva condició física i les habilitats motrius, i alhora adquirir valors com la integració, el sacrifici, l’esforç, la superació, el treball en equip, etc. Sempre partint de la variabilitat, amb entrenaments adaptats, divertits I adequats per a cada grup d’edat. Tot això englobat (sobretot en categoria cadet) en un marc competitiu en què s’aniran endinsant a poc a poc i quan estiguin ben preparats.

Atesos la demanda actual (aproximadament un 25% dels federats a Catalunya són menors), el creixement que aquest esport presenta (més d’un 56% d’increment en proves i participacions) i la manca d’altres escoles a Barcelona, podem dir ben alt que son un referent a Barcelona. D’aquesta manera, el CNB dóna l’opció de practicar el triatló a gairebé totes les edats. La composició de les categories existents és la següent:

– TRIescola (pre-benjamins, benjamins, alevins, infantils): 8-15 anys

– Tecnificació (cadets): 16-18 anys

– Alt rendiment (juniors i Sub-23): 19-23 anys

– Absoluta: + de 24 anys

A més a més, el CNB no només compta amb unes magnífiques instal·lacions per a la pràctica del triatló com a punt fort, sinó que també, actualment compta amb més de 75 triatletes (a partir de 8 anys), 5 grups d’entrenament diferents (triescola, tecnificació o cadets, alt rendiment i adults) en base a les edats i nivells i 4 entrenadors que et guiaran, planificaran i motivaran perquè puguis assolir els teus objectius.

Tot això i més, fa que el CNB sigui passat, present i futur dins el mon del triatló per molts anys.

Equips

ABSOLUTS, SUB 23 I JÚNIOR+24, 19-23 anys

juniors-adultos-fueraEntrenadors: Martín Ricciardi i Alex Roy

Triatletes:

  • Veterans: Marc Gil, Urcicino Rodiel, Jordi Edo, Josep Mª Marin, Ricard Ferrer, Geoffray Albalate, Jordi Del Cerro.
  • Sènior: Gonzalo Urra, Carlos Casado, Estefanía Dominguez, Carlos Rojas, Francisco Javier Larraya, Biel Girao, Armand Folch.
  • Sub 23: Esteve Gonzalez, Hector Canovas, Esteve Alfaras, Jordi De La Vega, Maria Fontanals, Alejandra Comellas, Vicente Zanabria, Aaron Nuñez. Júnior: Gerard Capellades, Claudia Mayne, Alex Vilaclara, Marta Cosano, Alex Pascual, Arnau Buhigas, Bru Calpe, Lara Aznar, Maria Espinosa, Roger Perez, Cesar Arauzo, Pol Clemente, Aitana Comellas, Cesc Batllo.
cadet16 - 18 anys

Entrenadors: Martín Ricciardi i Alex Roy

Triatletes:

Alexandre Amill, Miquel Escolar, Joana Royo, Rita Castells, Pau Cerezo, Aelle Sabet, Alex Cosano, Marc Barcelo, Chakib Hamza, Paul Maurus, Rafael Forcadell, Ramon Borrell, Marcel Campruvi, Marina Lladó, Mario Huguet, Pau Perez, Irune Nuñez, Ferran Alcantara, Joaquim Mojica, Emma Tarrago, Roger Petit
TRI-ESCOLAPrebenjamins, Benjamins, Alevins i Infantils

 

Entrenadors: Oscar Cerezuela i Samuel Guerrero

Triatletes:

Carla Maristany, Ada De Llobet, Ainhoa Marsal, Victor Anglada, Gerard Agustina, Xavier Espía, Artur Isern, Eulalia Domingo , Karuna Isant, Oriol Perez, Enric Mayne, Laura Birbe, Marti Carre, Joan Perez, Jan Llopis, Eric Claramunt, Bernat Birbe, Jan Birbe

Agenda i Resultats

Calendari

Notícies