Responsabilitat Social Corporativa (RSC)

El Club Natació Barcelona fomenta l’esport i els seus valors des dels seus inicis.

En l’actualitat, amb l’objectiu de promoure l’esport entre col·lectius més desfavorits i amb necessitats especials, col·labora amb diferents Fundacions i Associacions.

Fundación-Cruyff

Des dels seus inicis la Fundació Johan Cruyff s’ha convertit en una organització que es dedica cada dia a estimular a joves a fer exercici. Sobretot els nens que més ho necessiten. La seva missió és que els joves avancin a partir de l’exercici. L’esport és un idioma universal per als nens, independentment de la seva procedència, cultura, religió o discapacitat. Gràcies a l’esport i el joc, els nens milloren la seva condició física, aprenen a relacionar-se i es desenvolupen.

Amb la iniciativa de les nostres nedadores i medallistes paralímpiques Sílvia Vives, Montse Canals i la també nedadora i seleccionadora nacional Esther Eroles, va néixer la Natació Adaptada al Club Natació Barcelona.

L’Esther, actual directora de projectes de la Fundació Johan Cruyff, ha consolidat la secció de natació adaptada com un dels projectes de la Fundació Cruyff amb l’objectiu que el Club sigui el referent a Catalunya, de les activitats aquàtiques practicades per nens i nenes amb discapacitat.

Logo B-Raval Braval és un graó més en le conjunt d’iniciatives de solidaritat que es promouen en el barri del Raval de Barcelona al voltant de l’església de Montalegre.

Promouen el voluntariat social i impulsa actuacions que duen a la inserció laboral.

Mitjançant les activitat de Braval els joves es van entenent, es comprenen i es respecten cada dia una mica més. Aquesta convivència fonamenta la tolerància i la cohesió social del futur.

Una d’aquestes activitats la realitzen a les instal·lacions del Club Natació Barcelona, combinant l’activitat física en sec i dins l’aigua, fent que els valors esportius també formin part del seu creixement social.

Logo_Superacció Superacció és una associació sense ànim de lucre que impulsa la superació de les persones mitjançant l’acció. Això ho aconsegueix a través de dues línees de treball: inserció social de menors i joves en risc d’exclusió mitjançant el triatló i formació expressiva pel desenvolupament personal.

El triatló és una fusió de tres esports; ciclisme, carrera a peu i la natació. En aquest cas, el Club Natació Barcelona, posa a disposició dels nois i noies que conformen l’equip, la piscina per a la pràctica d’aquest esport. Triatletes professionals com són Marcel Zamora, Roberto Heras i el també soci del CNB, Cesc Godoy, recolzen i participen activament en els entrenaments de Superacció.

Logo_Fundació Aura És una entitat sense ànim de lucre i la seva missió és ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant la inclusió social i laboral seguint la metodologia “Treball amb Suport”. El Club Natació Barcelona posa a disposició les seves instal·lacions fent un programa adaptat amb l’ajuda d’un tècnic esportiu per a que tots els nois i noies d’Aura puguin practicar esport d’una manera normalitzada. La pràctica de diferents esports individuals i per equips els ajuda a millorar a nivell motriu, així com, a afavorir el treball en equip i la superació personal.

Logo_Càritas-Centre Glamparetes

És un centre obert, gestionat per Càritas Diocesana de Barcelona, situat al barri de la Barceloneta. La seva funció és donar suport a famílies, així com a nens i nenes, i adolescents entre 6 i 16 anys. Es programen activitats formatives i lúdiques i si cal, els infants es dutxen, berenen i sopen. A més, també tenen un servei de recollida dels menors a les escoles i d’acompanyament als seus domicilis. Aquest centre depèn de Càritas que és una entitat sense ànim de lucre i el seu finançament és sobretot de caràcter privat. Els nens i nenes i joves del Centre Obert Glamparetes, un cop per setmana, realitzen un curset de natació a les nostres instal·lacions amb el suport dels nostres tècnics.