EL BLOG DELS CASALS ESPORTIUS 2019

EL CASAL

Un any més tornem a estar preparats per viure l’estiu, però des del Club Natació Barcelona volen fer un estiu diferent, amb uns casals diferents.

Aquest any, el Club incorpora dins els seus valors els de sostenibilitat. Aquesta inclusió neix com a voluntat de continuar en la línia d’introduir altres valors al conjunt d’activitats lúdic-esportives que es van desenvolupar als casals del 2018. Donada la importància que està adquirint la sostenibilitat en el desenvolupament d’activitats i els impactes que produeixen a l’entorn on es desenvolupen, hem apostat per aquest valor en la configuració del programa del casal.

ACTIVITATS PROGRAMADES

Conte de la volta al món a vela: Activitat que gira al voltant d’un conte on es narra l’aventura que viuen Gerard i Anna mentre donen la volta al món a vela. Surten de Barcelona preparats amb roba d’estiu i d’hivern, menjar liofilitzat, eines de recanvi i molta il·lusió. Durant el recorregut pels oceans del planeta passaran per tempestes o tindran problemes per culpa dels plàstics abocats al mar, de la mateixa manera, es descobrirà com aquesta contaminació també afecta a la fauna marina.

Gimcana: Els nois i noies coneixeran el Centre Expositiu de la Vela Oceànica fent la gimcana de la Barcelona World Race. Es dividiran per grups i hauran d’ajudar el seu equip a preparar la seva participació en la pròxima edició de la regata. Cada grup haurà de solucionar diferents proves segons el seu rol i tots tindran una missió a complir. Es treballarà la regata, la tipologia de vaixells, el compromís pel medi ambient i el factor humà.

VAMAV: Un tècnic oceànic explicarà les vivències dels regatistes durant la Barcelona World Race, repassant els aspectes i valors més interessants de l’aventura. A banda d’explicar tot allò que relaciona amb la Wold Race, els nens/es tindran l’oportunitat de conèixer de primera mà com és el medi on es desenvolupa i que és el que es troben durant el recorregut.

L’hort urbà: Els tallers hort urbà es componen d’una zona habilitada amb taules, caixes i pales de fusta i rodes de colors on els participants plantaran i faran el manteniment a mesura que vagin creixent les hortalisses. Els tallers s’adaptaran a l’edat dels nens de cada grup tot i que en tots els casos l’objectiu serà gaudir de l’hort i descobrir el creixement, ajudant-los no només a cuidar l’hort sinó també a imaginar com és el cultiu, apreciar les diferències de colors i fulles, veure el creixement, sentir les olors i la importància de la responsabilitat entre altres. En molts casos es coordinarà la feina feta a l’hort amb la feina que es farà a l’aula.

Taller de microplàstics: Taller on els nens/es treballaran sobre els microplàstics que són fragments de plàstics diminuts en què es converteixen les tones i tones de deixalles que arriben al mar, al cap del temps, i que triguen segles a descompondre’s (en el cas d’una ampolla, per exemple, uns 500 anys).
Taller de sensibilització esport adaptat: És un taller de sensibilització i de descoberta de l’esport adaptat. L’activitat es presenta i dirigida per membres de la Fundació Cruyff dedicada a engegar diferents projectes amb l’esport com a eina d’inclusió. A través d’una presentació inicial, els alumnes coneixen la figura de l’Esther Eroles antiga nedadora Paralímpica i actual directora de projectes i els objectius i projectes de la Fundació, i en concret les activitats d’esport adaptat per a les diferents tipologies de discapacitat: físiques, psíquiques i sensorials. Amb aquesta activitat, els participants podran valorar l’esport com a eina d’inclusió i de superació, i que amb majors o menors adaptacions qualsevol persona pot practicar un esport que li agradi.

Jocs de reciclatge: Els nens/es faran jocs comuns amb temàtica sobre reciclatge i medi ambient amb la finalitat que els coneixements adquirits puguin ser aplicats en les seves rutines diàries. A més aprendran del treball en equip, des de la cooperació i la col·laboració.
Torneig Internacional de tenis en cadira de rodes: Sortida al Torneig Internacional de tenis adaptat on ens ofereixen l’oportunitat de compartir amb tots/es un actiu molt important, la transmissió de valors. Esforç, superació, constància, respecte…. Són valors que dintre de l’esport adaptat agafen la seva màxima expressió. Tots els/les jugadors/es que vindran al torneig tenen una increïble història de superació personal que va més enllà de l’esport i que suposa un exemple de superació diari i que volen transmetre als nostres participants.
Xerrada i taller de residus i plàstics: Greenpeace ens faran uns tallers i unes xerrades sobre els residus i els problemes globals del medi ambient i fer partícips als nens/es de nous recursos i solucions que són necessàries per a tenir un futur verd i en pau.
El residu tèxtil: Taller encarregat de informar als nens/es que és el residu tèxtil i la resposta més eficaç i indispensable als desafiaments mediambientals als quals ens enfrontem, fomentant la reutilització i el reciclatge tèxtil. El reciclatge tèxtil contribueix a la protecció del medi ambient en reduir en part el volum de residus generats, donant una segona vida a una roba que d’una altra manera aniria a parar a l’abocador. Amb la reutilització de la roba i el calçat s’aconsegueix, igualment, disminuir el consum de recursos naturals com l’aigua o combustibles fòssils, així com de fertilitzants i pesticides que s’empren en la fabricació de productes tèxtils.

És l’activitat estrella dels casals que promou la retirada de deixalles plàstiques que es troben en el medi marí, tot i saben que serà una tasca complicada a causa de la seva extensió i les condicions ambientals d’aquest. Es tracta d’una activitat de recollida de plàstics al nostre entorn proper, la platja i el mar de la Barceloneta. Nosaltres des dels casals del Club Natació Barcelona ens hem compromès a ser part del canvi i conscienciar als participants dels danys que causa el plàstic al planeta i reduir l’ús d’elements fets de plàstic. Per a això, és essencial el compromís de tota la comunitat, participants, famílies i empleats.
cartell_activitats-programades_Sin-pasaje-de-vueltaTast de busseig: Activitat d’aproximació al busseig per a nens/es a partir dels 8 anys. Els participants podran conèixer l’equipament que s’utilitza per a bussejar i tindran l’oportunitat de provar-ho a la piscina de la mà dels instructors de Sin Pasaje de Vuelta.Una de les seves principals tasques és conscienciar a la població i en aquest cas als participants, dels nivells de residus que es troben al fons marí i com afecta el nostre ecosistema. 

Sin Pasaje de Vuelta és una Associació sense ànim de lucre i un club que apropa el busseig i fomenta la cura del medi ambient mitjançant campanyes de neteja de fons marí. Totes les seves activitats inclouen el valor de l’IVA en donació per a la cura del medi marí.

MENÚS

QUE CAL DUR

PORTAR POSAT DE CASA:

 • Pantaló d’esport
 • Sabatilles d’esport i mitjons
 • Protecció solar marcada amb el nom
 • Una gorra marcada
 • Polsera casal

MATERIAL PER LA MOTXILLA:

 • Xancletes de bany
 • Barnús i/o tovallola de bany
 • Tovallola de platja (opcional)
 • Banyador
 • Casquet de bany
 • Una muda
 • Agenda (grups de 2,5 a 5 anys)

MATERIAL D’ÚS PERSONAL I HIGIENE:

 • Sabó i/o xampú
 • Raspall i pasta de dents
 • Raspall i/o pinta

MATERIAL ESPECÍFIC PEL CASAL NÀUTIC

 • Un banyador i una samarreta de lycra
 • Sabatilles tancades que es puguin mullar
 • Muda per a després de la navegació
 • Esmorzar per mig matí
 • Cantimplora o similar amb una corda per poder-la penjar i marcada amb el nom i cognom en gran

*En el cas que l’infant o jove porti ulleres, les haurà de portar lligades a un petit suro per evitar que s’enfonsin si cauen dins l’aigua.

MATERIAL ESPECÍFIC PEL CASAL TRIATLÓ

 • Bicicleta pròpia. Aquesta es guardarà al pàrquing de bicicletes els dies que duri l’activitat.

MATERIAL ESPECÍFIC PEL CASAL NATACIÓ ARTÍSTICA

 • Pinça pel nas lligada a un elàstic d’uns 40 centímetres

IMPORTANT:

 • Tots els materials encomanats amb anterioritat seran de total necessitat per la realització de les activitats.
 • NO ESTÀ PERMÈS PORTAR OBJECTES DE VALOR NI MÒBIL AL CLUB. Si el porten, el club no es farà responsable en cas de robatori, pèrdua o trencament d’aquests.
 • No està permès portar diners per a comprar cap mena d’aliment. Si, es donés el cas, s’ha de portar una autorització conforme el nen/a o jove pot comprar-se alguna cosa amb els seus diners mentre dura l’activitat.

EL DIA A DIA DEL CASAL

 

Els casals de tecnificació de NATACIÓ I TRIATLÓ a ple rendiment treballant la tècnica dels estils i els girs en bicicletes

 

Primers treballs dels més petits del Casal a l’Hort Urbà del Club!

 

Els nens i nenes dels nostres casals molt implicats amb la causa mediambiental que aquest any recobra una importància cabdal pel club.

 

Comencen a brotar els primers tomàquets a l’Hort Urbà del Club!

 

Tallers per a totes les edats amb materials reciclats. Treballant per la consciència mediambiental!

 

Setmanes de calor intensa amb gran quantitat d’activitats al mar: sortides amb caiac, ioga a sobre un paddle surf, capbussades refrescants… I és que al CNB ens apassiona l’aigua!

 

El nostre hort urbà a ple rendiment! Ens encanta veure com totes les llavors comencen a donar fruits i ja hem pogut recollir els primers tomàquets i pebrots.  

 

Gran jornada aquest matí amb la celebració d’una de les activitats estrella dels nostres casals: UN MAR SENSE PLÀSTICS, on tots els nens i nenes dels casals d’estiu del club han participat en una recollida de plàstics a la platja de la Barceloneta.

Petit gran gest dels nostres petits ajudant que el nostre planeta sigui habitable i on la conscienciació és imprescindible per seguir millorant.

Gràcies a tots ells, als nostres col.laboradors i l’honorable Sr. Damià Calvet i Valera, actual conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, per acompanyar-nos en aquesta gran jornada.

 

Visita dels nostres petits a la Fundació CRAM, una entitat privada sense ànim de lucre dedicada a la protecció del medi marí i de les espècies que l’habiten . Les seves línies d’actuació són la clínica i rescat de fauna marina , la investigació i conservació d’espècies i ecosistemes marins , i la sensibilització a favor de la conservació dels nostres mars i oceans.

Els nostres nens i nenes han pogut visitar de primera mà el centre de recuperació punter de tortugues i altres espècies marines.

 

Taller impartit per AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona) anomenat “Quina tela”, on els nostres participants dels diferents casals van poder confeccionar el seu propi embolcall per l’entrepà amb diferents teles.  

 

Més sortides a l’aigua de les nostres participants al casal de rítmica on han pogut gaudir fent exercicis i estiraments sobre una taula de paddle surf.

 

 

Els més petits dels nostres casals gaudeixen amb l’activitat de karate, iniciant-se en aquest esport i practicant diferents circuits per tal de millorar la seva psicomotricitat