VIII BCNWP UNDER 10

RESULTATS 2019

CONSULTA ELS RESULTATS

EL TORNEIG

La 8a edició del Torneig internacional BCNWP Under 10 de waterpolo benjamí mixt se celebrarà durant els dies de la Setmana Santa, del 9 AL 12 D’ABRIL del 2020, a la piscina Nova de l’Escullera del Club Natació Barcelona.

Al voltant de 430 nens i nenes de fins a 10 anys d’edat, amb un total de 32 equips catalans, d’arreu d’espanya, italians i francesos, participaran en aquest esdeveniment.

Organitzat pel CNB, club degà del waterpolo nacional, el BCNWP Under 10 té com a objectiu promocionar i divulgar la pràctica del waterpolo entre els més petits.

L’aparició d’aquest torneig, convertit ja en una cita de referència, ha estat un revulsiu per al waterpolo, mancat fins aleshores d’un esdeveniment internacional dedicat de forma específica a la categoria benjamí.

 

DESCARREGA’T EL FULL D’INSCRIPCIÓ VIII BCNWP UNDER10


 

El Club Natació Barcelona és el club que posseeix més títols, aconseguint el màxim premi en la primera, segona, quarta i sisena edició (2013, 2014 i 2016 i 2018), la segona posició de la tercera edició (2015) i la quarta posició en la edició de 2017.

 

CODI ÈTIC

L’objectiu del BCN WP Under 10 Tournament és col·laborar en la difusió del waterpolo entre els més joves , apropant-los als valors que aquest esport posa al seu abast: esforç, respecte, lleialtat, amistat, competitivitat, treball en equip, solidaritat, autocrítica i superació personal.

L’organització vol fomentar el “joc net” com a respecte a les regles i al seu esperit, al contrari, als companys i a un mateix. Per tal de garantir el “joc net”, els integrants del BCN WP Under 10 Tournament (jugadors, acompanyants, entrenadors, organitzadors, àrbitres, familiars i aficions) es supediten al següent codi:

 • Respectar les regles del joc, que ens permeten divertir-nos en igualtat i respecte amb companys i contraris.
 • El resultat – la derrota o la victòria – ha de ser respectat i acceptat amb dignitat. És l’únic camí per aprendre del joc – els errors i encerts propis i dels altres – i créixer com a  persona.
 • L’àrbitre, com a part necessària del joc que és, ha de ser respectat. Discutir les seves decisions ofèn a companys i contraris . Els enganys i simulacions no són admissibles en el joc net.
 • L’entrenador és part imprescindible de l’aprenentatge del joc i de la vida. És el que millor us coneix a la piscina i el que sap en cada moment què o qui pot aportar el millor. Mentre estem amb ell l’hem de respectar com a un mestre o un pare.
 • Els adults que acompanyen l’equip, han de ser conscients que els nens aprenen per imitació. Per això, a més de respectar i inculcar el respecte a totes les parts del joc – incloses l’afició i l’equip contraris – es demana un comportament adequat, exempt de violència verbal i gestual, que permeti el desenvolupament del joc amb la temprança necessària.

 

REGLAMENT DE LA COMPETICIÓ

REGLAMENT DE LA COMPETICIÓ

 • Durant la fase de grups, la durada dels partits serà de 2 parts de 12 minuts, igual que en els setzens i vuitens de final; mentre que en la fase final (a partir de quarts de final) serà de 2 parts de 15 minuts.
 • No es pararà el temps ni després de falta ni després de cada gol.
 • Hi haurà un descans de 2 minuts entre cada part i els equips canviaran de camp.
 • En cas de pèrdua de temps deliberat, l’àrbitre podrà aturar el temps o afegir el que cregui convenient amonestant a l’entrenador infractor amb targeta groga.
 • El temps d’escalfament serà de 10 minuts en dos carrers habilitats darrere dels camps de joc (compartits pels 4 equips).
 • Els equips hauran d’estar 10 minuts abans de l’inici del partit preparats en proximitats del camp de joc corresponent.
 • Els equips locals jugaran amb el casquet taronja i els equips visitants amb el casquet blau.
 • Aquests podran estar formats per 15 jugadors/es, estant únicament a l’aigua 6 jugadors per equip (5 de camp i el porter). A més dels jugadors, solament podran estar dos entrenadors i un delegat (acreditats).
 • En el cas que un entrenador o delegat rebi una targeta vermella se’l sancionarà amb un partit.
 • Es podran realitzar tants canvis com es desitgin, sempre després d’un gol o bé quan un jugador sigui expulsat.
 • No està permès el llançament directe després de falta.
 • El penal es llançarà des de la línia de 4 metres.
 • Quan un jugador rebi la tercera expulsió no podrà tornar a jugar més en aquest partit.
 • No hi haurà temps morts, ni a la fase de grups ni a la fase final.

SISTEMA DE COMPETICIÓ

1ª FASE:

 • Els 32 equips del torneig estaran distribuïts en 8 grups de 4 equips, els quals jugaran una lligueta tots contra tots (3 partits per equip).
 • Una vegada finalitzada la primera fase tots els equips disputaran setzens de final i a partir d’aquesta fase cada equip jugarà els seus vuitens de final per definir totes les posicions de la classificació: Posicions 1-8, posicions 9-16, posicions 17-24 i posicions 25 a 32.
 • En cas d’empat entre dos o més equips del grup, la classificació es decidirà per normativa FINA.

FASE FINAL:

 • Tots els equips del torneig jugaran durant aquesta última fase 3 partits. Setzens de final, Vuitens de final, Quarts de Final, Semifinal i Final.
 • Es jugarà un partit únic per cada eliminatòria. En cas d’empat al final de la trobada, el resultat es decidirà mitjançant una tanda de 3 penals. Si segueix el partit empatat, es llançarà un penal per equip fins que un falli. Els llançadors hauran de ser els mateixos jugadors triats en primera instància.

*Pel no disposat en aquest reglament s’aplicarà la normativa FINA.

 

HISTÒRIA DELS GUANYADORS

ANY PRIMER SEGON TERCER QUART
2013 CN Barcelona RN Bogliasco CN Atlètic-Barceloneta CN Mataró
2014 CN Barcelona CN Molins de Rei CN Jerez CN Marsella
2015 CN Marsella CN Barcelona CN Atlètic-Barceloneta RN Bogliasco
2016 CN Barcelona CW Málaga CN Mataró CN Terrassa
2017 CW Sevilla CN Atlètic-Barceloneta CN Molins de Rei CN Barcelona
2018 CN Barcelona CN Mataró UE Horta CW Elx
2019 Rari Nantes Salerno UE Horta CN Sant Andreu CN Atlètic Barceloneta

FOTOS DELS EQUIPS EDICIÓ 2019