III AQUATLÓ JOVE CNB

Després d’avaluar els possibles formats que podríem adoptar per tal de complir els protocols exigits (amb els recursos i permisos que disposem), ens hem vist obligats a optar per una única prova “Jove” (cadet i infantil).

Ha estat difícil prendre la decisió de no repetir també aquest any la prova aleví i benjamí, però amb els nous protocols davant el COVID, no era viable mantenir quatre categories i dues proves amb les seves diferents distàncies en un mateix esdeveniment, espai i franja horària.

La seguretat avui és prioritària i esperem el pròxim any poder tornar a albergar també les categories benjamí i aleví amb els protocols més avançats.

Gràcies per la vostra comprensió.

Equip de la Secció de Triatló.

1. DECLARACIÓ RESPONSABLE, PRESA DE TEMPERATURA I REGISTRE INDIVIDUAL:

En ingressar al Club, abans de la prova, els esportistes i acompanyants (màxim un adult acompanyant per participant), hauran de portar descarregat el consentiment i hauran d’omplir el mateix digitalment. Un cop omplert, rebreu un correu electrònic amb un PDF que haureu de mostrar a l’entrada al Club.

Full consentiment majors d’edat

Full consentiment menors d’edat

Es registraran els noms i cognoms, així com les dades de contacte dels participants i de l’acompanyant major d’edat.

2. ÚS DE MASCARETA:

Serà obligatori per a esportistes, acompanyants, treballadors i voluntaris en tot moment, excepte quan estiguin competint. Els participants rebran per part de l’organització dues màscares, una per ser rebutjada just abans de l’inici de la natació i una altra per col·locar ni bé finalitzin la prova.

3. DISTÀNCIA DE SEGURETAT INTERPERSONAL (2m):

Haurà de ser mantinguda per esportistes i acompanyants en tots els seus desplaçaments dins i al voltant del Club, abans i després de la prova.

4. GEL HIDROALCOHÒLIC:

Es garantirà el subministrament de gel hidroalcohòlic a dispensadors durant tota l’activitat.

5. AFORAMENT I BOXES:

A la pista poliesportiva (40mx20m) mantindrem la distància de seguretat de 2m entre cadires i 4m entre passadissos formant com a màxim 6 files de 18 cadires cadascuna, limitant les inscripcions a 100 participants.

6. ROLLING START:

La sortida de natació es farà mantenint la distància de seguretat de 3m entre participants. Es donaran sortides en el format rolling start, 30 sortides de 3/4 participants cada 10/20”.

7. DISTÀNCIES CURSA A PEU:

Les sortides de natació amb rolling start, el circuit de carrera d’una única volta reduït a 2 km (o 1,7km) i el volum limitat de participants, facilitarà que els corredors puguin complir amb els 10m de distància en la cursa a peu.

8. ESCALFAMENT:

L’organització no podrà donar un espai ni temps per al’escalfament. En el cas de voler nedar o córrer ho haurà de fer cada un de formaautònoma i sota la seva pròpia responsabilitat abans d’arribar al recinte de lacompetició.

Es tracta d’un Aquatló, una prova esportiva dins de la modalitat del triatló. La prova consisteix en un recorregut de natació en aigües obertes seguit d’una cursa a peu.

Les distàncies de la prova segons categoria són:

 • Cadets i infantils: 500m natació + 2km cura a peu (1 volta al circuit)

La sortida serà a la platja davant les instal·lacions del Club Natació Barcelona a les:

 • 9:00 hores per als infantils
 • 9:20 hores per als cadets

Els participants hauran de circular pel recorregut senyalitzat i delimitat. L’organització podrà modificar el recorregut per causes alienes o de força major.

Segment de natació:Aquest segment, es realitzarà dins el canal de navegació (entrada i sortida d’embarcacions) del Club Natació Barcelona. Durant la prova el seu ús serà exclusiu perquè els joves triatletes puguin nedar amb seguretat i en condicions òptimes.Els participants trobaran el recorregut perfectament senyalitzat amb dues boies grans als girs i un arc inflable d’arribada. Hi haurà caiacs amb personal controlant i guiant els esportistes.

Àrea de transició:Un cop completat el segment de natació els participants iniciaran el recorregut fins a la zona de transició ubicada dins les instal·lacions del CNB, a la pista poliesportiva. Realitzaran el canvi de material i enllaçaran amb el recorregut de cursa a peu.

Segment de cursa a peu:Aquest segment es realitzarà des de la sortida de el club, passant per darrere de l’edifici de l’Desigual, cap a l’hotel vela arribant fins a la meitat de l’espigó. En cap moment s’ocuparà cap carretera o carrer. El recorregut es senyalitzarà amb cons i el suport de voluntaris que guiaran als competidors.

*La competició originalment tenia 2,5km però en realitzar una única volta sense tallar via pública l’hem reduït a 2 km.

CIRCUIT 

 

Aquest any, de forma excepcional, s’ha hagut d’adaptar l’organització de la prova amb mesures de seguretat en motiu de l’emergència sanitària derivada del Covid19, per aquest motiu no hi haurà lliurament de dorsals. Només es podrà competir amb XIP (exclusiu federats). Cada participant haurà de pintar-se verticalment al braç esquerre i cama dreta el seu número de dorsal federatiu.

En el cas dels infantils que no tinguin xip o no l’hagin registrat a la web de la Federació, se’ls donarà un xip el mateix dia de la prova.

Avituallament i guarda-roba:Pel mateix motiu, l’organització no facilitarà servei de guarda-roba ni zona d’avituallament tradicional. Els participants hauran de ser autosuficients en aquest sentit.

Prova puntuable pel Circuit Jove Triatleta Complert@

Hi haurà classificacions. Aquest any, a causa de les mesures de prevenció i evitar aglomeracions, els trofeus i premis a les tres primeres i els tres primers de cada categoria no es realitzaran amb una cerimònia tradicional, sinó que es lliuraran al box on els participants romandran amb mascareta i en el seu cadira situada sempre amb la distància de seguretat mínima de 2m.

 • Cadet: 15 a 17 anys (2005-2003)
 • Infantil: 13 a 14 anys (2007-2006)

De la mateixa manera, esperant cada un amb el seu mascareta i en la seva cadira a 2 m de distància, hi haurà un ràpid sorteig.

 

 

Lliurament de declaració responsable i presa de temperatura: (Hauran recollir el seu xip els infantils que no tinguin o no el tinguin degudament registrat al web de la Federació)

 • 8.25h Categoria infantil
 • 8.45h Categoria cadet

Entrada box: (Els participants hauran de romandre a la seva cadira fins que els voluntaris de la zona box suggereixin que han d’anar cap a la zona de sortida de natació)

 • 8.30h Categoria infantil
 • 8.50h Categoria cadet

Sortides “Rolling Start” (No hi haurà Briefing. Els participants han de saber-se el recorregut anunciat en el reglament. El primer i últim participant serà acompanyat per un ciclista de l’organització)

 • 9.00h Categoria infantil
 • 9.20h Categoria cadet

Obertura de BOXES:

 • 9.30h (o quan l’últim competidor actiu hagi abandonat el box)

Anunciació dels podis

Els participants que es classifiquin en les 3 primeres posicions de cada categoria tindran el seu trofeu però no hi haurà cerimònia de lliurament de premis.

 

 

Inscripcions a través de la web de la Federació Catalana de Triatló:

 
 

Preu Federats: 10€

Les inscripcions es tancaran quan s’assoleixin els 100 inscrits (en total, sumant tots els anys des de 2003 fins a 2007), o bé el dimecres anterior a la cursa, dia 30/09/20 a les 23:59h. No s’admetran inscripcions el mateix dia de la cursa.

* No és possible l’anul·lació d’una inscripció ni el retorn de la taxa pagada. Excepte que es produeixi amb antelació una prohibició de celebrar la prova a causa del COVID.

 

El pàrquing del CNB és exclusiu per a socis/es. El pàrquing més proper està situat a la Plaça del Mar, a uns 200 metres abans d’arribar al CNB. Hi haurà tiquets descompte de 6€ les 3h. Caldrà comprar el tiquet a la recepció del CNB i després validar-lo en el caixer del pàrquing abans d’utilitzar-lo per treure el vehicle.

 

Martin Ricciardi: 667 537 520